Thursday, 9 February 2012

Buah rambutan UK

Assalamualaikum semua.. punyala susah nak cari rambutan kat sini.. masa tu si Humairaq mintak sbb dok tgk citer upin ipin yg depa jual rambutan.. udoh.. satu hal la plak nak cari.. ada jumpa sekali masa jalan2 kat area wood green tapi kecut.. itam.. 6 bijik dalam 3GBP.. tak baloi nak beli! last2 kata kat dia' kakak, ibu belikan strawberry bleh? nanti balik M'sia kita makan rambutan ok..' seb baik le dia dah leh paham...'ok' dia jawab.. so, pi la kat kedai buah Tally Ho yg ada kat depan umah aku ni.. nah.. ni la hasilnya....
Satu bekas tu 1GBP(great Britain pound le) Tak clear? Nah..zoom lagi...


 Haa... memang besar.. sama saiz ngan rambutan... sangat manissss!!! En Din yang tak suke makan strawberry masa kat M'sia sbb masam katanya pun bantai 2 bijik..rasanya kat M'sia takla saiz gini besarnya..




Yang fresh blueberry ni aku buat muffin...permintaan khas En somi... ala2 teringin.. so buat je la...bagi aku, yg fresh ni sedap makan gak... isi manis, kulit pahit2 sket.. bila dah buh dalam muffin, dia jadi agak masam.. tak tau kenapa..


Hemm.. dok sini mmg kena sesuaikan mulut ngan buah2 kat sini. Jangan le nak ikut cam kat M'sia.. Tembikai sebijik pun 3GBP.. dah la tak manis... lagi satu, aku suka gak makan cherry kat sini.. jarang2 ada dan agak mahal..
Ape2 pun dok M'sia lagi rasa nikmat makannya...


Signing off- As