Tuesday, 27 September 2011

Humairaq & nasyid 25 Rasul...

Tetiba teringat kat humairaq tgh nyanyi lagu nasyid 25 rasul, masa ni kitorang baru 2-3 hari pasang Cd ni dalam keta.. so, mmg dia tak ingat kesemua 25 Rasul tu:


Adam Idris Nuh Hud Solleh Ibrahim Lut Ismail

Ishak Yaakub Yusuf Ayyub Syuib Musa AZAHARUDIN....

HAHAHAHAHA... pecah perut aku ketawa ngan ayah dia!!!
Skali nama bapak da dalam senarai 25 rasul tu....

Setiap kali aku ingat @ citer kat org.. aku still rasa nak ketawa guling2....cemana la dia ingat nama ayah dia dalam lirik tu....

dia AS

Ape kabar orang London? (Dia As)

Salam org jauh.. seronok dok London? tu la soklan 1st yg slalu ditanya kawan2 kat M'sia... Mesti korang rasa kitorang seronok kat sini..hehehehe( bleh senyum je la) Kalo masa kat M'sia mmg excited nak datang cni...( walaupun hakikatnya din je yg ada dah kat London, kami bertiga still kat Nottingham). Ingat mai awal, bleh la dapat umah awal, tapi ya ampuuunnnnn... SUSAHNYA NAK CARI RUMAH SEWA KAT LONDON!!!..maybe utk couple @single, takde la masalah sgt.. tp utk yg ada anak2...agak sukar...
  
Kat Penang International Airport
Kitorang sampai sini hari Raya ke4 lagi.. 3 Sept 2011.. pepagi lagi dalam kul 5.30 pg waktu London..landed kat Heathrow... alhamdulillah... pepagi ni.. kastam & imigresen dia mmg tak bangun tido lg(agaknya la, esp kastam) sbb ada sorang je yg jaga.. so selamat le segala rempah ratus & bekalan makanan yg aku packed dari M'sia..alhamdulillah..aku dah risau dah depa tauk buang...yang best satu lg kat UK ni, depa very concern ngan bebudak.. nampak je kita ada bawak budak, depa bg keutamaan.. so, takde la lama kena tunggu depan imigresen tu.. pastu masuk plak bilik kesihatan.. biasanya utk org2 dari Asia ni mmg kena masuk situ.. declare kita takde penyakit berjangkit..hohoho... lama gak la sangkut kat ctu... dah la minah saleh yg jaga pg tu agak moody... abih dimarahnya student dari Msia (rasanya satu flight ngan kitorang) sbb tak bawak Xray film ngan surat tawaran Uni dia... salah budak tu gak kan? sape suh take for granted... seb baik tak disuruh balik p msia semula..Din yg dok berurusan ngan minah saleh tu... walaupun tune dia still lg tinggi, tp dia takde la marah2..sbb kitorg bawak segala dokumen yg diminta..siap bleh borak2 lg...minah tu pun mintak medical report, pasport..surat tawaran uni..yg penting dia nk tgk report bhgn xray.. takut ada TB kot....lps tu bila dia dah approve, pi balik kat imigresen ..kaunter paling dekat dengan health screening room tu.. dah abih tu, pi tunggu bag plak....jalan sket baru lalu kat bhgn kastam..baru jumpa pintu kuar.

Kuar je pintu arrival, tadaaa.... muka Dzul Azri dah terpampang kat depan... ALHAMDULILLAH...(sian dia, bertolak dari Notts kul 4.30pg lagi..thanks a lot friend! hanya Allah yg dapat balas jasa kalian sekeluarga).... ada lg 2 jam perjalanan ke notts plak...alamak... muat ke barang kitorang yg 4 beg tu masuk keta Dzul?   Korang rasa?